pondělí 16. února 2009

Nekdo se nezmeni ani kdyby zil v emigraci 100 let.
At se mi nekdo divi ze se vyhybam spolkum emigrantu. Pravni postih. Hmmm. Jako za Husaka !!!



16 srpna 2001
Vazeni pratele,

Opet jsme byli privedeni do situace, kdy povazujeme za svoji povinnost uvest na pravou miru zkreslene informace zverejnene vydavatelem Novin, panem Bejsakem. V poslednim vydani Novin (Volume 1 issue 54) jako cast uvodniku pan Bejsak pise:


Minulou sobotu byla za pritomnosti velvyslankyne Slovenske rebubliky v Australii A.Turenicove a ceskeho generalniho konzula v Sydney ing. J.Dolecka, ktery priletel do Sydney predminuly tyden, otevrena vystava v Gosfordu ceskych a slovenskych umelcu zijicich v Australii. Je nam velice lito, ze nemuzeme nasim ctenarum prinest jakekoli dalsi informace ci fotografie z teto vystavy nebot hlavni organizator nam pod pohruzkou fyzickeho vyhosteni a soudnich sankci zakazal zucastnit se otevreni teto vystavy.

V Spectru cislo32. jsme pretiskli pro informaci ctenaru kopie dvou dopisu, ktere byly se souhlasem vsech clenu vyboru Artspektra panu vydavateli zaslany. Ve druhem z nich byl zdvorile zadan, aby napriste upustil ve svych novinach od jakekoli zminky o cinnosti Artspectra a byly mu oznameny duvody, ktere nas k takovemu kroku vedly.
Jak vite, Artspectrum pripravilo vystavu svych vytvarnych umelcu, na jejiz slavnostni otevreni jste obdrzeli pozvanku, tak jako ostatni clenove, odberatele a pratele Artspectra. Pana Bejsaka bohuzel mezi pratele Artspectra jeho vlastni vinou pocitat nemuzeme, tedy pozvanku neobdrzel.
Proto jsme byli prekvapeni, kdyz dva dny pred vernisazi vystavy “Artspectrum 2001” –praci ceskych a slovenskych umelcu, v Regionalni Galerii v Gosfordu nam pan Bejsak zavolal a oznamil, ze se mini vernisaze zucastnit a fotografovat oficielni zahajeni. Bez ohlehu nato, ze pan Bejsak nejen nedostal pozvanku, ale bylo mu ustne potvrzeno, ze neni mezi pozvanymi , snazil se pomoci vymysleneho duvodu na otevreni vystavy presto vnutit. Soucasne jsme ho informovali (jak se sam mohl docist ve Spectru, ktere mu pravidelne zasilame), ze se muze na vystavu prijit podivat kdykoli jindy behem jejiho trvani od 8. do 26 srpna 2001. Jak jsme si pozdeji overili, udajny duvod k jeho pritomnosti na zahajeni-ze tam ma vyzadanou schuzku s clenem diplomatickeho sboru-byl vymysleny a prekrouceny. Kdyz jsme si zjistli, ze duvod , na ktery se odvolava neni pravdivy, kontaktovali jsme ho a upozornili jsme ho, ze pokud by se chtel na vernisas vnutit, bude vyveden. Soucasne byl pan Bejsak upozornen, ze pokud by poridil fotografie a publikoval je ve svych novinach, vydal by se tak nebezpeci pravniho postihu.
Je nam lito, ze vas musime obtezovat takovymi dopisy, ale je to jedina cesta jak vam zdelit pravdu.

Za vybor The Czech-Australian Artspectrum Association Inc:
Vladimir Tichy, Stanislav Berton, Zdenek Rich, Josef Hervir, Ivo Psenicny, Cestmir Borgert, Jana Reichova,



Žádné komentáře: